Uw huis en pand veilig en beschermd

Secupoint Beveiligingen B.V. biedt verschillende mogelijkheden om uw huis of pand te beschermen en te beveiligen. Laat u vandaag nog adviseren.

Camerasystemen

Heden ten dagen is het gebruik van beveiligingscamera's een niet meer weg te denken methode om omgevingen veiliger te maken. Camera's worden onder andere toegepast in winkelcentra, uitgaansgelegenheden, het verkeer en als bewaking van parkeerterreinen. Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden en toepassingen denkbaar. Bijvoorbeeld het plaatsen van (onopvallende) camera's bij bedrijven om interne fraude of diefstallen op te lossen, maar ook het plaatsen van een camera bij de voordeur van woningen om bezoekers te kunnen zien alvorens de deur te openen. Werden de camerabeelden in het verleden voornamelijk op videoband opgenomen, nu worden deze opgeslagen op digitale harddiskrecorders. Dit betekent niet alleen een veel betere kwaliteit van de opgenomen beelden, maar ook een hogere betrouwbaarheid van de recorder.

Camera's zijn er in veel soorten en mogelijkheden. Om te beginnen is er de keuze tussen kleuren- en zwart/witcamera's. Hoewel het gebruik van kleurencamera's bijna vanzelfsprekend lijkt, is het in sommige situaties veel beter om voor zwart/wit te kiezen. Wanneer er voornamelijk in slechtere lichtomstandigheden moet worden gewerkt bijvoorbeeld. Een zwart/wit camera is namelijk veel lichtgevoeliger dan een kleuren-camera. Het is dan ook zeer goed mogelijk om met behulp van onzichtbare infraroodspots een duidelijk en herkenbaar beeld te krijgen, iets wat technisch nagenoeg onmogelijk is bij een kleurencamera.

Camerasystemen